GODINA USPJEHA KLUBA DIZAČA UTEGA „VUKOVAR“

Po isteku svake godine, pa tako i ove, natjecatelji Kluba Dizača utega „Vukovar“, imaju puno posla zbrojiti sve ostvareno protekle natjecateljske sezone, koja je bila veoma bogata i sa pravom možemo reći da je KDU „Vukovar“ najuspješniji Vukovarski sportski klub i u narednim godinama, jako teško će se moći nadmašiti natjecateljska 2018.godina !

Mladi Vukovarski dizači utega, tijekom prošle godine nastupili su na svim natjecanjima po Kalendaru natjecanja Hrvatskog dizačkog saveza, na raznim  turnirima u zemlji i inozemstvu, branili boje Republike Hrvatske na Evropskim Prvenstvima, Kupu Europske unije i na Olimpijskim igrama mladih a klub je bio uspješan organizator međunarodnih turnira i Prvenstava Hrvatske za seniorke te za uzraste U20 i U23, kao i Kupa Hrvatske.

Teško je bilo sve to sumirati, ali smo uspjeli doći do impozantne brojke od 116 osvojenih odličja na Prvenstvima Hrvatske (turnire nismo uključili)i 123 postavljena državna rekorda za mlađe uzraste.

Toliko odličja je bilo moguće osvojiti nastupom na svim državnim Prvenstvima U15, U17, U20, U23 i seniori u obje spolne konkurencije a odličja se dodjeljuju najboljima u sve tri dizačke discipline.

Treninzi su konceptirani tako da se na svakom natjecanju pokuša podići po kilogram više, u će mu su naši natjecatelji često uspijevali i ostvarili impozantan broj oborenih državnih rekorda.

Naše mlade članice su ekipne Prvakinje Hrvatske za uzraste U17,U20, U23 i seniore i druge su u Kupu RH, dok su dečki ekipni Prvaci države za uzraste U15 i U17, drugi za U20 i U23, sedmi za seniore i peti u Kupu RH.

Titulama pojedinačnih Prvaka Hrvatske su se okitili : Željka Miljković, Nataša Dermiček, Barbara Topolovec, Hermana Dermiček, Ana Crnjac, Andrej Todorović, Dražen Vidić, Nikola Todorović i David Todorović.

Naši državni rekorderi za mlađe uzraste su : Hermana Dermiček sa 44 postavljenih rekorda, Ana Crnjac sa 39, Željka Miljković sa 24, Lucija Gračanin sa 8, Nikola Todorović sa 6 i nataša Dermiček sa 2 rekorda.

Boje Republike Hrvatske na seniorskom Prvenstvu Europe u Rumunjskoj, branile su Hermana Dermiček osvojivši tri sedma mjesta i Ana Crnjac koja je tri puta deveta. Na kupu Europske unije održanom u Austriji  na kojem je Hrvatska ekipno četvrta u dresu sa državnim grbom nastupile su Hermana Dermiček kao četvrta pojedinačno i Ana Crnjac kao šesta. Na Kadetskom Prvenstvu Europe u Italiji, Hermana je sedma a Ana deseta. Na juniorskom Prvenstvu Europe održanom u Poljskoj Ana osvaja osmo mjesto a Hermana je deseta.

Glavni grad Argentine Buenos Aries, bio je domaćin mladim sportašima sudionicima Olimpijskih igara mladih, na kojima je nastupila naša olimpijka  Hermana Dermiček kao jedina hrvatska dizačica utega i jedina sportašica iz Vukovara i naše županije, branila boje Republike Hrvatske na ovom skupu najboljih mladih sportaša iz cijelog svijeta i osvojila je deseto mjesto.

Osim reprezentativnih nastupa naših članica, uspješne međunarodne nastupe kao klub, imali smo u Baču i Somboru u Srbiji,Sarajevu i dva puta u Budimpešti a dva međunarodna turnira smo održali u Vukovaru i to  „Otvoreno Prvenstvo Vukovara“ povodom dana osnivanja kluba i „Kup Grada Vukovara“ povodom dana Grada Vukovara.

Sve gore nabrojano, govori da se ovih šest godina postojanja kluba radilo veoma ozbiljno i sa velikom dozom entuzijazma u ne baš primjerenim uvjetima,      donedavno u skladišnom prostoru Sportske dvorane bez ijednog vanjskog otvora za dovod svježeg zraka, što i sa zdravstvenog aspekta nije bilo primjereno i osim svakodnevne, nimalo lake borbe sa kilogramima, bilo je borbe za adekvatnim trenažnim prostorom.

Razumijevanjem odgovornih u Gradu, Zajednici športskih udruga i  ustanovi „Sportski objekti“ , naš problem odgovarajućeg trenažnog prostora je riješen, klub sada djeluje i dalje u Sportskoj dvorani ali u lijepom prozračnom prostoru i članovi kluba se neizmjerno zahvaljuju svima koji su doprinijeli ovom rezultatima zasluženom preseljenju.

Dok čitamo ove redove, članovi kluba su već počeli sa pripremama za novu natjecateljsku sezonu, te pozivaju vukovarsku mladež da im se pridruži i budu sudionici nekih budućih uspjeha !

 Čestitamo svim natjecateljima i trenerima na ostvarenim rezultatima!

 Uprava kluba

austrija8 bo-nikola-t bo-nana-t vukovar-ekipa zeljka

austrija-hermana-trzaj