Monika Zovko zlatna na završnici KUPA Hrvatske

U nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću 23.11. održano Prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj gimnastici.  Nikad brojnija i jača konkurencija u ženskoj sportskoj gimnastici, bila je garancija kvalitete natjecanja, te je mnogobrojna publika imala priliku uživati. Samo natjecanje je potrajalo cijeli dan, a organizatori su se potrudili da sve bude na vrlo visokoj razini.

Gimnastički klub Vukovar je na ovom natjecanju imao samo jednu predstavnicu Moniku Zovko, koja je nastupila u kategoriji mlađih juniorki B program. Moniki je ovo bio prvi nastup u kategoriji mlađih juniorki, a ukupno je u kategoriji nastupilo 17 natjecateljica iz cijele Hrvatske. Za ovo natjecanje priprema se kroz cijelu godinu i mora se plasirati kroz kola na regionalnoj razini. Na sva tri kola ove godine u regiji istok Monika je bila najbolja, vrijedno je vježbala cijelu godinu i  u konačnici sav se trud isplatio. Sa Monikom je u ovoj godini najviše radila trenerica Tea Stojšić, koja je slagala i koreografije za vježbe. U jesen je predzadnje kolo, a trenerica je promijenila elemente u vježbama na gredi i tlu, što se pokazalo kao najbolja odluka.

Monika je cijelo natjecanje odradila na visokoj razini, uz male poteškoće na ručama i gredi, kad se sve sagleda može se reći da je nastup bio vrlo uspješan. Nastupala je ne opterećena rezultatima i plasmanom, jer je tek ove godine počela vježbati slobodni program i natjecati se u kategoriji mlađih juniorki. Ni treneri ni Monika nisu imali visoka očekivanja od ovog natjecanja, tako da je pobjeda i zlatna medalja bila pravo iznenađenje za sve. Zlato na završnici Moniki može biti samo poticaj da vrijedno nastavi trenirati.

1 2 3 4 5