NIKOLA TODOROVIĆ BRONČANI U IRSKOJ

Irski grad Waterford, bio je domaćin  6-tog „KUPA EUROPSKE UNIJE“ u dizanju utega za mlađe uzraste natjecatelja a nastupili su natjecatelji iz 13 zemalja Europske unije. U borbi sa kilogramima za što bolji plasman svojih Reprezentacija, sudjelovali su natjecatelji iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Malte, Danske, Francuske, Engleske, Poljske, Estonije,Španjolske, Italije, Irske i Hrvatske. Kako smo ranije najavili, boje Republike Hrvatske na ovom prestižnom natjecanju, branilo je troje Vukovaraca članova Kluba dizača utega „Vukovar“, koji su dali svoj doprinos, plasmanu Republike Hrvatske na sedmo  mjesto u „zlatnu sredinu“, čime su opravdali  poziv Izbornika u Reprezentaciju .

U svom prvom nastupu u dresu sa državnim grbom, Nikola Todorović je pokazao svoj talent, osvojivši treće mjesto i brončano odličje u konkurenciji natjecatelja do 15 godina a svoj uspješan nastup „začinio“ je sa postavljenim novim državnim rekordom za kategoriju do 61 kg. u trzaju sa 81 kg., dok je u izbačaju podigao 94 kg. i u biatlonu ostvario rezultat od 175 kg. Nataša Dermiček je nastupila u uzrastu U15 i u toj konkurenciji sa ostvarenim rezultatima od 38 + 50 =88 kg.,plasirala se na sedmo mjesto. Hermana Dermiček, predstavljala je Republiku Hrvatsku u uzrastu U17 i rezultatima od 68+75=143 kg., osvojila je osmo mjesto.

Dok su se naši Reprezentativci borili za svoju zemlju u Irskoj ni ostali dio natjecatelja KDU „Vukovar“, nije mirovao, jer ih je gotovo istovremeno čekao nastup u Mađarskoj na 38-mom „KUPU BUDIMPEŠTE“, gdje su imali uspješan nastup, osvojivši drugo mjesto, u konkurenciji sedam ekipa iz pet zemalja.

U Mađarskoj su nastupili : Željka Miljković sa 35+45=80 kg., Ana Crnjac sa 67+85= 152 kg., David Todorović sa 28+38=66 kg. i David Todorović sa 61+74=135 kg.

b-david-v-i b-19-ana-t b-19-david-m-i b-19-zeljka-i b-19-ekipa irska-ekipa irska-nana-pr nikola-na-postolju