Održan 2. Okrugli stol za podizanje svijesti javnosti o važnosti uključivanja djece i mladih u socijalnom riziku u sportske aktivnosti – projekt “Sportom kroz život”

Dana 20. studenoga 2020. godine povodom obilježavanja Međunarodnog dana djece u sklopu provedbe projekta „Sportom kroz život“ sufinanciranog sredstvima Europskog socijalnog fonda, a u organizaciji Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“ održan je 2. Okrugli stol za podizanje svijesti javnosti o važnosti uključivanja djece i mladih u socijalnom riziku u sportske aktivnosti.

Okrugli stol je održan u prostorijama Restorana Nada Vukovar, te su sudjelovali dionici koji se bave djecom u socijalnom riziku kao što su predstavnici nositelja projekta Javne ustanove „Sportski objekti Vukovar“, predstavnici partnera, ravnatelj Centra za socijalnu skrb, ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar II, ravnateljice Osnovne škole Josipa Matoša Vukovar i Nikole Andrića Vukovar, te predstavnici Vukovarskog triatlon kluba i Plivačkog kluba Vukovar.

Kao i prethodnog puta, namjera okupljanja na okruglom stolu je dijeljenje ideja, pronalazak rješenja i odgovaranje na pitanja osobito kako kroz sport pomoći djeci koja su u riziku od socijalne isključenosti u njihovom razvoju. Dionici su na okruglom stolu raspravljali o važnim temama kao što su uloga sporta u razvoju djece i mladih, organizacija slobodnog vremena djece, odnos roditelja prema sportu i motivacija roditelja da uključe djecu u sport, te materijalni uvjeti potrebni za uključenje djeteta u sportske aktivnosti.

Na okruglom stolu su doneseni prijedlozi za podizanje svijesti javnosti o važnosti uključivanja djece i mladih u socijalnom riziku u sportske aktivnosti. Borba protiv dječjeg siromaštva temelji se na snažnoj politici Europske unije, mora nam svima biti zajednička i te nas podsjećati što smo mi dužni učiniti kako bismo smanjili siromaštvo djece.

slika-okrugli-stol