VUKOVARSKA ŠKOLA SPORTA

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ u suradnji s „Udrugom kineziologa grada Vukovara“ pozivaju svu zainteresiranu djecu na upis u „Vukovarsku školu sporta“.

Vukovarska škola sporta je cjelogodišnji sportski program za djecu od 6. do 10. godine starosti, gdje se kroz sudjelovanje u programu razvijaju i usavršavaju osnove svih sportova koji su važni za motorički razvoj djeteta;

Bazični sportovi -gimnastika, atletika, plivanje

Loptački sportovi – košarka, nogomet, rukomet, odbojka, vaterpolo, stolni tenis, tenis badminton

Borilački sportovi – judo, hrvanje i karate

Glavni cilj „Vukovarske škole sporta“ je upoznati djecu s pojmom kretanja u prostoru,  osnovnim strukturama gibanja (prirodni oblici kretanja kao što su puzanje, hodanje, trčanje i skakanje), te razvoj široke lepeze motoričkih sposobnosti.

Zadaća Vukovarske škole sporta je poticati višestrani psihosomatski razvoj djece, razvijati zdravstvenu kulturu u svrhu čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, učenje o poštivanju pravila i poštivanju protivnika, razvoj upornosti za dosezanjem željenog cilja, zadovoljiti dječje potrebe za kretanjem, odnosno vježbanjem i putem toga stvoriti navike svakodnevnog tjelesnog vježbanja.

Kroz program djecu usmjeravamo u sportu te vršimo detekciju nadarenih.

2017-09-06-0016-1-kopija