Početni kick-off sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta Gymnastics for youth – GYM4U

Dana 26.03.2021. godine održan je početni sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta Gymnastics for youth – GYM4U – gimnastika za mlade. Zbog uvjeta izazvanih pandemijom korona virusa prvi sastanak koordinatora projekta i projektnih partnera se održao on line.
Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP). Projekt Gimnastika za mlade ukupne vrijednosti 59.000 EUR u potpunosti financiran sredstvima ERASMUS + Sport 2020 će se provoditi tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.
Na sastanku su se prezentirale glavne projektne aktivnosti koje će se tijekom dvogodišnjeg razdoblja provoditi. Projektne aktivnosti GYM4U usmjerene su na zdravstvenu zaštitu mladih sportaša kroz prehranu i prevenciju ozljeda, poboljšanje treninga i uvjeta natjecanja vježbanjem kroz tzv. Power-GymTechnique-WaterSwimming modela sigurnog treninga, uključivanje mladih gimnastičara u projektne aktivnosti, potporu mobilnosti trenera i sportskih menadžera uključenih u klupske aktivnosti, učenje i razmjenu znanja i iskustava svih sudionika. Opći cilj GYM4U projekta je zaštita mladih gimnastičara u dobi od 7 do 14godina od opasnosti po zdravlje i sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje. Specifični ciljevi projekta usmjereni su na uspostavu dugoročne mreže za promicanje i provedbu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara, te razvoj, primjenu i razmjenu dobre prakse o poboljšanim treninzima i natjecateljskim uvjetima mladih gimnastičara s ciljem zaštite njihova zdravlja i prevencije od ozljeda.
Početnom sastanku su prisustvovali članovi Projektnog tima i članovi Upravljačkog odbora. Uz koordinatora projekta GYM4U Gimnastičkog kluba Vukovar, tu su bili partneri u provedbi: Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara “Sportski objekti Vukovar” iz Vukovara.
Može biti slika sljedećeg: 5 ljudi, ljudi stoje i tekst "GYM4U With the support of the Erasmus+ Programme of the European Union Nositelj projekta: VUKOVAR Partneri u provedbi: 1905 Krc napTи3aH opue HиKoлoB HOVOWOS "ADAMAS Sportski objekti Vukovar मदUS हब"
<img class="j1lvzwm4" src="data:;base64, ” width=”18″ height=”18″ />
33