Projekt „Što sve sportom mogu ja!“ – PRIJAVE

 

Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju  Vukovarski leptirići  u  partnerstvu s Javnom ustanovom  za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“, Društvom „Naša djeca“ Vukovar te Županijom Vukovarsko- srijemskom u okviru Poziva: Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport“ UP.02.1.1.08 provodi projekt  pod nazivnom „Što sve sportom mogu ja!“.

Glavni cilj projekta je djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije osigurati preduvjete te izjednačene mogućnosti za sudjelovanje u sportskim aktivnostima. U provedbu projekta bit će uključeno ukupno 200 korisnika, djece s teškoćama u razvoju u dobi od 3 do 18 godina. Korisnici će unaprijediti psiho motoričke sposobnosti, družiti se i usvajati osnove bazičnih sportova.  Kroz zajedničke treninge i integrirane programe stvorit će se preduvjeti za inkluziju djece s teškoćama u razvoju  kroz sport.

  1. NAŠA ŽELJA

Ideja je podići nivo ponude univerzalnih sportskih aktivnosti za djecu predškolske i školske dobi s teškoćama u razvoju. Uz razvoj osnovnih motoričkih vještina ( snaga, brzina, preciznost, koordinacija, ravnoteža, fleksibilnost i izdržljivost) planiramo ovisno o interesima i mogućnostima sudionika  uključiti razne aktivnosti kao što su; sportske igre, atletika, gimnastika, plivanje, rolanje, klizanje, streličarstvo i mnoge druge.

  1. MJESTO I VRIJEME ODRŽAVANJA PROGRAMA

Program će službeno krenuti u provedbu u srpnju 2019. godine. Provoditi će se svakodnevno u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima u Udruzi Vukovarski leptirići, Velebitska 16 b, Borovo naselje i Društvu „Naša djeca“ Vukovar, Ul. Kardinala Alojzija Stepinca 46, Vukovar  te po dogovoru na Sportskim objektima Vukovar te prirodnom okruženju grada ( ADICA, DUNAV, itd.)

  1. KORISNICI

Program je potpuno besplatan i namijenjen svoj djeci s teškoćama u razvoju Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije u dobi od 3 do 18 godina.

  1. KAKO SE PRIJAVITI?

U naredna dva mjeseca otvorene su prijave i za sve zainteresirane bit će organizirana uvodna procjena – razgovor s roditeljima te provedeno testiranje djeteta.

 

RASPORED PROCJENA

od 06.05.2019 – 16.05.2019.

Ponedjeljak – utorak od 8:00 do 11:00 h
Srijeda – četvrtak od 16:00 do 19:00 h

 

Za sve informacije i prijave molim Vas da se javite voditelju Sportskog programa Teodoru  Šteter, prof na mail: teo.leptirici@gmail.com ili telefon: 0994765223

slika_prijave