SWIM

 

lenta_a3_eu-1536x451

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj stranice isključiva je odgovornost Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar

www.esf.hr

www.strukturnifondovi.hr

swim-logo

Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Vukovara „Sportski objekti Vukovar“ provodi EU projekt pod nazivom: „Swim“, Referentna oznaka: UP.02.1.2.01.0038 koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014. – 2020. u okviru Poziva za dostavu projektnih prijedloga Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i Općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru, Broj poziva: UP.02.1.2.01.

Cilj projekta je razvoj novih sportskih sadržaja te povećanje dostupnosti sportskih aktivnosti za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole na području Grada Vukovara.

Svrha projekta je osigurati potrebna sredstva za uključivanje djece na području grada Vukovara, od 1. do 4. razreda osnovne škole na području Grada Vukovara.

OČEKIVANI REZULTATI PROJEKTA:

Razviti će se novi sportski program „Napredna škola plivanja“ i na taj način unaprijediti sportski sadržaj na području grada Vukovara.

Edukacijom trenera za rad s ciljnom skupinom ojačati će se kapaciteti stručnjaka za rad s djecom.

Provedbom novog programa omogućiti će se djeci razvoj u sportu te povećati broj sportskih aktivnosti na području grada Vukovara

Nabavom novog vozila i uvođenjem nove usluge prijevoza djece na aktivnosti povećati će se dostupnost sportskih sadržaja na području grada Vukovara.

Rezultat projekta će biti poboljšani uvjeti života djece na području Vukovara, kao i njihova bolja socijalna inkluzija.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA:

1.423.471,38 kuna

IZNOS EU POTPORE:

1.423.471,38 kuna (100%)

RAZDOBLJE PROVEDBE PROJEKTA:

24.12.2019.-24.12.2022. (36 mjeseci)

KONTAKT OSOBA ZA VIŠE INFORMACIJA:

Mateja Crnjac

Koordinatorica projekta

Kontakt: 098 954 88 34

_______________________________________________________________________________________________________________

ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA EU PROJEKTA „SWIM“

U Javnoj ustanovi „Sportski objekti Vukovar“ održana je početna konferencija EU projekta „SWIM“ na kojem je nazočila zamjenica gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Mujkić.Projekt „Swim“ financiran je sredstvima Europske unije u 100%-tnom iznosu, vrijedan 1.423.471,38 kuna, a cilj mu je razvoj novih sportskih sadržaja te povećanje dostupnosti sportskih aktivnosti za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara.

Zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić je ovom prigodom istaknula kako je projekt „Swim“ jedan od lijepih primjera kako u sinergiji gradskih ustanova i tvrtki, ovoga puta Sportskih objekata Vukovar i VURA-e, nastaju zajednički projekti. „Ovaj je projekt posebno dobar jer je usmjeren na djecu, kako bi se  u njima pobudila svijest o zdravom načinu života i važnosti bavljenja sportom“, istaknula je Mujkić te dodala kako su u sklopu projekta nabavljena i vozila koja će djecu prevoziti do Sportskih objekata Vukovar.

Direktorica Razvojne agencije Vukovar Vedrana Žilić rekla je kako je ovo treći projekt koji je realiziran u suradnji sa Sportskim objektima Vukovar. „Vrlo je važno naglasiti da će ovim projektom biti uvedena nova usluga u Vukovaru, a to je prijevoz djece na sportsku rekreaciju“, kazala je Žilić te istaknula kako su Sportski objekti Vukovar vrlo kooperativni te su za svaki natječaj imali spremnu ideju i projekt koji žele prijaviti.

Ravnatelj Sportskih objekata Vukovar Ivan Szabo pojasnio je kako je ideja nastala prije dvije godine, a želja je povećati dostupnost sportskih sadržaja za najmlađe građane našega grada. „Ovaj je projekt namijenjen djeci koja su osnove plivanja usvojila te se nastoje baviti plivanjem kao najzdravijom tjelesnom aktivnošću koja pomaže njihovom tjelesnom i psihičkom razvoju“, istaknuo je Szabo.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Javna ustanova „Sportski objekti Vukovar“ provodi projekt pod nazivom Swim, koji je namijenjen djeci od 1. do 4. razreda osnovne škole.

U sklopu projekta provodit će se program „Napredna škola plivanja“

Molimo zainteresirane da se za sudjelovanje u program prijave na kontakt telefon: 098 954 88 34 ili putem e – maila na projekt.swim@gmail.com

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

U sklopu projekta „Swim“ održat će se edukacije za trenere za rad s djecom i prilagodbu rada trenera prema karakteristikama ciljane skupine.
📖📖Edukacije će se održati:
– 09.09.2020. godine u 16 sati
– 10.09.2020. godine u 10 sati
Prvi dio edukacije održat će se na temu: Provedba i implementacije programa u radu s ciljanom skupinom.
Drugi dio edukacije održat će se na temu: Karakteristike ciljne skupine i rad s ciljnom skupinom..😀✍️
_____________________________________________________________________________________________________________________
Edukacija za trenere za rad s djecom i prilagodbu rada trenera prema karakteristikama ciljne skupine održana je dana 09. i 10. rujna 2020. godine u ukupnom trajanju od 12 sati.

1 2

Provedba novog programa „Napredna škola plivanja“:

1 2 3 4

S obzirom na epidemiološku situaciju, program „Napredna škola plivanja“ održava se putem platforme Zoom:

1 2 3

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

UTJECAJ PLIVANJA NA LJUDSKO TIJELO

Plivanje ima veliki utjecaj na ljudski organizam, na fizičkoj i na mentalnoj razini. Utječe na pravilan i skladan razvoj kompletnog lokomotornog sustava ne opterećujući ga statički jer se tijelo nalazi gotovo u bestežinskom stanju. Jednako razvija lijevu i desnu stranu tijelu kao i gornje i donje ekstremitete, jača trbušne, prsne i leđene mišiće čime povećava stabilnost trupa. Utječe na povećanje funkcionalnih sposobnosti značajno unapređujući na rad kardiorespiratornog sustava i na cijeli niz motoričkih sposobnosti, od kojih najviše na koordinaciju, fleksibilnost, brzinu, jakost, izdržljivost, ravnotežu. Dobro planirana i organizirana plivačka aktivnost pozitivno utječe na mentalnu komponentu, na sigurnost djece i mladih, veće samopouzdanje, toleranciju i ustrajnost dok grupni rad razvija socijalizaciju, osjećaj pripadnosti i solidarnosti.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

U tijeku je provedba 1. ciklusa „Napredna škola plivanja“:

232