Hrvatska protiv Francuske u Vukovaru

bazen

Na vukovarskom bazenu u Borovu naselju igrat će se u ožujku iduće godine utakmica FINA Svjetske lige Hrvatska – Francuska. Dogovorili su to danas u Vukovaru delegacija Hrvatsog vaterpolo saveza s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom.

Ženske i muške polufinalne i finalne utakmice Kupa Hrvatske održavaju se od petka do nedjelje u Slaavonskom Brodu. S obzirom na blizinu ova dva grada delegacija HVS-a odlučila je posjetiti Vukovar te se tom prilikom pokloniti žrtvi vukovarskih branitelja polaganjem vijenca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a obišli su i bolnicu te Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

 

86d6cc6cbf444d30f8a3aaaa8e17750a_l

– Povod našeg dolaska je otvaranje bazena, koji je doista prekrasan. Ovim putem upućujem čestitke zbog izgradnje ovog prekrasnog objekta jer jedan takav bazen puno znači svakom gradu. Veseli me što postoji volja da se ovdije naprave plivački i vaterpolo klub. Za nas je to lijepa informacija jer će se vaterpolo proširiti i u ovu hrvatsku regiju. Želja nam je bila da utakmicu dodjelimo Vukovaru te da ovdije napravimo mali sportski spektakl. Mislim da ovaj grad to zaslužuje. Najbolji vaterpolisti Hrvatske i Francuske odigrati će ovdije utakmicu Svjetske lige. Bit će to jedna lijepa sportska priča – rekao je za HRV Perica Bukić, izvršni direktor HVS-a.

Utakmica će imati i dodatnu simboliku jer se igra protiv Francuske, a upravo je francuske nacionalnosti bio Jean-Michel Nicolier, drgovoljac HOS-a koji je položio svoj život za slobodnu Hrvatsku.

vijest prenesena s: http://www.hrv.hr/
foto: Vedran Vuleta