Informacije o klubu

OIB: 87979307264

Kontakt osoba:
zeljko.burger@hotmail.com
Tel: 032/421 252
Mob: 098/666 438

 

Boćarski klub “Borovo”

Drvene boće i balote u Slavoniju su došle s prvim obiteljima doseljenim iz južnih krajeva naše domovine.  Kako su godine prolazile, ta lijepa igra postajala je sve popularnija kako  među doseljenicima tako i kod domaćeg stanovništva.Gdje god je bilo nekoliko zaljubljenika balota, pronašao bi se prostor na kojem bi se bacila balota  i tako je ostalo i do danas. Poslije Domovinskog rata dolazi do velike ekspanzije boćarskog sporta.Počinju nicati klubovi, a uz klubove i boćarski tereni.

Boćarski klub «BOROVO» osnovan je u progonstvu 22. prosinca1997.g. i čine ga hrvatski branitelji i bivši zatočenici srpskih koncentracijskih logora kao i ostali građani grada Vukovara, koji svojim entuzijazmom nastoje normalno živjeti baveći se aktivno športom unatoč svim stradanjima kroz koje su prošli. Klub predstavlja jednu vrstu rehabilitacije, a članovi se trude promicati šport i privući mlađe naraštaje.

Osnovan je s ciljem promicanja, organiziranja i reguliranja boćarskog športa, te svojom športskom djelatnosti pridonosi zdravom životu građana, odgoju i obrazovanju, promicanju Grada Vukovara i činitelj je razvoja humanih odnosa među ljudima i narodima.
Trudimo se i zalažemo promicati šport u gradu Vukovaru, Hrvatskoj ali i u susjednim nam zemljama.
Jedan smo od prvih klubova koji se vratio nakon mirne reintegracije u grad Vukovar.
U Slavoniji je tek počela popularizacija ovoga športa koji je uvelike proširen u Dalmaciji i Istri.
Ponosno govorimo o rezultatima hrvatskog boćanja koje je u vrhu svjetskog boćanja gdje dominiraju četiri reprezentacije – Hrvatska,Francuska,Italija i Slovenija.
Boćanje je mali šport,slabo popraćen u javnosti, pogotovo u unutrašnjosti iako je to šport koji nosi najviše medalja u Hrvatskoj. Zbog toga nastojimo popularizirati boćanje kako u gradu Vukovaru tako i šire.
Cilj je razvitak i promicanje športa, športskog stvaralaštva, postizanje kvalitetnih športskih rezultata, razvitak športskih aktivnosti djece i mladeži kao i rekreacijskih aktivnosti građana.
Promicanje grada Vukovara kroz šport kako u RH tako i u susjednim zemljama, pa i šire.

Odlukom Hrvatskog boćarskog saveza od jeseni 2011.godine donešena je odluka o organizaciji tri boćarske lige u slavoniji i baranji, a povodom promicanja boćarskog sporta u slavoniji igrati će se tri lige i to vukovarsko – srijemska,osiječko – baranjska i brodsko posavska.Prvaci županijskih liga razigravaju za ulazak u 3. Hrvatsku ligu Zagreb –Slavonija.   

  1.          a) Seniorski natjecateljski pogon broji 13 registriranih igrača
  • pripremno razdoblje za natjecanje od 15.03.do 15.04.2017.g. trenirati će se tri puta tjedno, te se odigrati 4 prijateljske utakmice sa susjednim klubovima.

Treninzi kluba ponedjeljak, srijeda i petak od 16,30  do 19 sati

  • Natjecati ćemo se u zimskoj ligi Slavonije i Baranje od 15.01 do 28.02. i od 02.11. do 31.12. 2017. godine gdje igramo
  • Prvenstvenih kola u boćarskoj dvorani u Josipovcu  
  • U natjecateljskoj sezoni koja se igra jesen/proljeće odigrati će se 10. kola prvenstvenih utakmica županijske boćarske lige vukovarsko – srijemske od 20.04. do 03.10.2017.g.
  • Odigrati će se i kup utakmice, te prvenstvo županije po disciplinama u Boćarskom savezu Vukovarsko – Srijemske županije za sve kategorije natjecatelja – kadeti,juniori i seniori.
  • Učestvovati ćemo i na turnirima u vremenu od četvrtog do desetog mjeseca 2017.g. na teritoriju cijele RH kao i na igrama dragovoljaca i veterana domovinskog rata Vukovarsko – srijemske županije.

      b) Od prigodnih natjecanja od interesa za grad Vukovar Boćarski klub «BOROVO»  organizira:

     11. Međunarodni turnir u boćanju povodom Dana Državnosti RH gdje će učestvovati 16 ekipa sa 100 učesnika iz Dubrovnika, Zagreba, Osijeka, Baške vode, Vinkovaca, Šibenika, Tenje, Gruda, Orašja, Orahovice i Vukovara.     

15. Tradicionalni turnir bračnih parova       

  članova kluba s 30 učesnika      

  1.  c) Boćarsko igralište održavamo vlastitim sredstvima koliko smo u mogućnosti, dok su nam sportska oprema i sportski rekviziti u  dotrajalom stanju ali ih pomalo i obnavljamo. Boće za natjecanje su u uporabi od osnutka kluba i one su nam najveći problem, te kako sve ima svoj vijek trajanja iste ćemo zamijeniti koliko nam financijska sredstva dozvoljavaju. Klupske prostorije nemamo.

Najveći problem nam predstavlja što nemamo sanitarnih prostorija WC-a iako se nalazimo u blizini sportske dvorane, a naša utakmica traje i do 4 sata, te je sramotno da vršimo nuždu unaokolo sportskih terena. Unatoč svim današnjim poteškoćama u kojima se nalazimo klub se uspješno natječe u boćarskoj ligi vukovarsko – srijemske županije.