Informacije o klubu

OIB: 83735047367
Kolodvorska 18, 32010 Vukovar
golubica@uzosio-golubica.com

Kontakt osoba:
Tomislav Dubravčić
tomislav.vukovar@gmail.com
Mob: 098/967 14 07

 

Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar

Udruga za osobe s intelektualnimn oštećenjem Golubica Vukovar okuplja odrasle osobe s intelektualnim oštećenjem iz Vukovara i naselja koja geografski gravitiraju Gradu Vukovaru. U sportskoj radionici nastoji se očuvati intelektualne i fizičke sposobnosti korisnika , poboljšati/ zadržati zdravstveno stanje korisnika, poticati ih na timski rad, naučiti ih natjecateljskim pravilima, te socijalizirati ih kroz sudjelovanej na raznim natjecanjima.

Dosadašnje aktivnosti se odvijaju u poludnevnim radionicama koje su prilagođene sposobnostima i željama osoba s intelektualnim oštećenjem, a jedna od kojih je i sportsko rekreacijska radionica.

Udruga provodi sportske aktivnosti za 32 osobe sa intelektualnim oštećenjem u prostoru Udruge, Vukovar, Velebitska 16a,  Konjičkog kluba Dunavski raj, Vukovar i Kuglani Borovo, kao i u drugim mjestima u okviru organiziranih natjecanja.

Udruga je članica Specijalne Olimpijade Hrvatske, Hendi Ping lige Hrvatske i Hrvatskog saveza udruga za osobe s intelektualnim oštećenjima, te priprema svoje korisnike za sva sportska natjecanja koja navedene organizacije budu pripremala tijekom čitave godine.

Treninzi (termini održavanja)

Svakoga radnog dana, od 09:00 – 09:45, organizirana je jutarnja tjelovježba .

Osim jutarnje tjelovježbe, korisnici najmanje dva radna dana u tjednu u trajanju od 2 sata, bavie se treniranjem rekreativnih sportova i pripremama za natjecanja, obvezno petkom od 10:00 – 12:00 i još jedan dan po izboru korisnika.